Sonia Bjornsen

Agenda

1

2

3

4

5 juni 2024

Optreden voor bewoners Het Wooldhuis Heino

9 juni 2024 14.00 uur

Optreden in het kader van IkToon tijdens de Kunstroute in de Nicolaaskerk in Heino

Sonia Lynn Bjornsen


Sonia Lynn Bjornsen


De in de Verenigde Staten van Amerika geboren sopraan Sonia Lynn Bjornsen kreeg haar eerste zanglessen op dertienjarige leeftijd van haar oom, de tenor Gerald Boyer en pianolessen van haar tante,  de pianiste Eleanor Landaas.

Ze begon haar zang- en pianostudie aan Montclair State University en vervolgde die in 1997 in Nederland aan het conservatorium van Zwolle.
Sonia had daar zangles van Felix Schoonenboom met bijvak piano van Nelleke Geesink. Ze behaalde haar diploma in 2002.

Ze won verschillende ‘scholarships’ en deed mee aan masterclasses met o.a. Ed Peterson, Louise Wohlafka en Rudolf Jansen.

Sonia had les van Cora Canne Meijer en Heleen Koele en wordt momenteel gecoacht door Hanneke de Wit.

Sonia Lynn Bjornsen is werkzaam als dirigent bij Vrouwenkoor Sincero en sinds kort bij Ars Cantandi, het vocaal ensemble uit Raalte.

Sonia heeft een bloeiende lespraktijk voor zowel klassieke zang als piano. Ze geeft les aan kinderen en volwassenen en is gastdocent aan de muziekschool van Lelystad en Emmeloord. Voor kinderen van het basisonderwijs ontwikkelde Sonia een speciaal lesprogramma: ‘de Mini Musical’.

Sonia verzorgt workshops voor verenigingen en bedrijven en werkte mee aan de totstandkoming van muziektheaterproductie ‘de Nachtwacht’, een familievoorstelling ontwikkeld in opdracht van muziekschool de Kubus in Lelystad.

Met haar man, de tenor Mattijs Hoogendijk en haar vaste begeleider luitist Lex van Sante staat zij op de planken met wisselende liedprogramma’s. Dit komend seizoen met renaissancemuziek van Dowland, Mudarra en Milàn.